Lunar Outpost kondigt een kleine maanrover aan

Het bedrijf Lunar Outpost heeft vorige week een maan-rover gepresenteerd, de Lunar Resource Prospector. In vergelijking tot andere maan- en Mars-rovers is het maar een kleintje. Maar deze kleine rover heeft heel wat in zijn mars. Hij heeft 4K video, een LIDAR instrument om 360 graden om zich heen obstakels te zien en een spectrometer om op zoek te gaan naar grondstoffen.

De Lunar Resource Prospector moet onder andere water, zeldzame metalen en helium-3 gaan opsporen. Hij heeft zelfs een boor bij zich om monsters te nemen en die te analyseren in een klein lab aan boord. Het doel mag duidelijk zijn: het vinden van natuurlijke rijkdommen die in de toekomst ontgonnen kunnen worden. Volgend jaar kondigt Lunar Outpost de eerste missie op de maan aan.

De bedoeling is dat er meerdere van deze rovers in teams rond gaan rijden, zodat veel meer terrein onderzocht kan worden dan een enkele grote rover zou kunnen. De Lunar Resource Prospector rovers kunnen ook aangestuurd worden door astronauten, bijvoorbeeld vanuit het nog te lanceren bemande internationale ruimtestation, de Lunar Orbital Platform-Gateway.
https://www.universetoday.com/140528/lunar-outpost-shows-off-their-new-rover-that-will-crawl-the-moon-searching-for-resources/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.